Linka na mrkev
Linka začíná překlapěčem boxpalet, odkud je produkt převeden do předmáčecí vany, tzv. „jacuzzi“. Kořeny jsou poté zbaveny nečistot v separátoru natí a odplaveny do dvou samostatně řízených linek pro mytí, kartáčování, optické jakostní a velikostní třídění a následně jsou naskladněny do boxpalet či převedeny do bunkrů pro další zpracování v balicím provozu.
Linka pro zpracování mrkve s technologií pro recyklaci vody
- příjem produktu
- odnaťování, mytí, kartáčování
- optické jakostní a velikostní třídění
- skladování a expedice
- úprava vody a recyklace
Linka na cibuli
Linka se sestává z překlapěče boxpalet, odkud cibule putují do vyrovnávacího bunkru pro plynulý přísun produktu do další fáze. Odnaťovací zařízení odděluje slupky a přebytečné koncovky cibulí. Jakmile jsou zbaveny hrubých nečistot putují do velikostního třídiče. Odtud jsou naskladňovány pro další zpracování, které probíhá buď v provozu loupárny nebo pro balení. Provoz loupárny byl vybudován kompletně z nerezové oceli s užitím pohonů s vysokou IP ochranou, aby bylo možno zařízení často omývat pomocí chemických přípravků a vysokotlakého čištění.
Linka pro zpracování cibule
- příjem produktu
- odnaťování a odslupkování
- velikostní sítové třídění
- skladování a expedice
Balírna
Koncová část linky (kromě dlouhodobého skladování) se skládá ze zařízení dávkování, balení a paletizaci produktu, s možností dodatečně produkt kontrolovat na inspekčních stolech. Balení je možné na vertikálních a horizontálních FFS strojích produkujících sáčky, do síťky, vaniček, rašlových pytlů či produkt volně ukládat do bedýnek.
Balicí linka
- dávkování
- balení
- paletizace a expedice