Vstupní úprava

Linka na mrkev

Linka začíná překlapěčem boxpalet, odkud je produkt převeden do předmáčecí vany, tzv. „jacuzzi“. Kořeny jsou poté zbaveny nečistot v separátoru natí a odplaveny do dvou samostatně řízených linek pro mytí, kartáčování, optické jakostní a velikostní třídění a následně jsou naskladněny do boxpalet či převedeny do bunkrů pro další zpracování v balicím provozu.

Linka pro zpracování mrkve s technologií pro recyklaci vody

  • příjem produktu
  • odnaťování, mytí, kartáčování
  • optické jakostní a velikostní třídění
  • skladování a expedice
  • úprava vody a recyklace

Linka na cibuli

Linka se sestává z překlapěče boxpalet, odkud cibule putují do vyrovnávacího bunkru pro plynulý přísun produktu do další fáze. Odnaťovací zařízení odděluje slupky a přebytečné koncovky cibulí. Jakmile jsou zbaveny hrubých nečistot putují do velikostního třídiče. Odtud jsou naskladňovány pro další zpracování, které probíhá buď v provozu loupárny nebo pro balení. Provoz loupárny byl vybudován kompletně z nerezové oceli s užitím pohonů s vysokou IP ochranou, aby bylo možno zařízení často omývat pomocí chemických přípravků a vysokotlakého čištění.

Linka pro zpracování cibule

  • příjem produktu
  • odnaťování a odslupkování
  • velikostní sítové třídění
  • skladování a expedice

Balírna

Koncová část linky (kromě dlouhodobého skladování) se skládá ze zařízení dávkování, balení a paletizaci produktu, s možností dodatečně produkt kontrolovat na inspekčních stolech. Balení je možné na vertikálních a horizontálních FFS strojích produkujících sáčky, do síťky, vaniček, rašlových pytlů či produkt volně ukládat do bedýnek.

Balicí linka

  • dávkování
  • balení
  • paletizace a expedice

Máte dotaz?
Napište nám a my se ozveme!

Souhlasím, aby společnost Htech cz s.r.o. zpracovávala moje osobní údaje. Další informace ke zpracování naleznete v zásadách o zpracování osobních údajů.
Zobrazit vše